Bevar flotte, sunde og funktionelle tænder med hjælp fra din tandlæge

29 november 2020 Astrid Pedersen

Er det efterhånden ved at være så mange år siden du sidst besøgte en tandlæge, at du ikke alene har svært ved at huske datoen men også årstallet? Så er det på tide at få booket en aftale hos din lokale tandlæge.

Det er nemlig vigtigt at du med jævne mellemrum sætter dig i stolen og gaber op, så din tandlæge kan få lov at tage et kig på bisserne. I hvert fald hvis du ønsker at bevare tænderne stærke og sunde resten af dit liv, og gerne vil undgå huller, tandbylder og andre alvorlige tilstande.

Mine tænder fejler intet – hvorfor gå til tandlæge?

Selv om du måske synes at det er penge ud af vinduet at gå til tandlæge bør du alligevel komme af sted. Også selv om dine tænder ikke gør ondt, og dit tandkød ikke bløder. Der kan nemlig sagtens skjule sig ansatser til karies eller parodontose på steder i din mund du ikke selv kan se.

Det kan for eksempel være mellem tænderne eller under tandkøds randen. Når først den dunkende smerte eller blødningerne fra gummerne melder sig på banen er det sikre tegn på at skaden allerede er sket. Du har fået en syre skade, som har udviklet sig til tandrods eller rodspids betændelse – eller måske endda en tandbyld. Eller du har fået tandkøds betændelse, som i værste fald har udviklet sig til parodontose. Og så er der kun dyre behandlinger i udsigt, som kan være langt mere smertefulde end et årligt tandeftersyn med tilhørende rensning.

Hvis du en eller to gange om året lader en tandlæge kigge din mund igennem, rense dine tænder og tage røntgen billeder giver du ham eller hende en fair chance for at foregribe begivenhedernes gang. Leder du efter en dygtig tandlæge i Gistrup kan du med fordel vælge Tandlægerne i Klarup – læs mere, og book tid online, på tandlaegerne-klarup.dk

Flere Nyheder