Derfor skal du sørge for at teste for skimmelsvamp i din bolig

07 august 2019 Emilie Jacobsen
Derfor skal du sørge for at teste for skimmelsvamp i din bolig

Skimmelsvamp kan være svært at opdage. I nogle tilfælde kan det være skjult, og du kan derfor ikke se det med det blotte øje. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at teste for skimmelsvamp, hvis du har bare den mindste mistanke om, at det er der. Hvis du får mulighed for at skride hurtigt ind over for et angreb, vil det være langt lettere for dig at få det fjernet. Får det først lov til at brede sig, vil det lige som med angreb af alt andet, være sværere for dig at få bugt med det, og det kan nå at påvirke dig langt mere. 

Skimmelsvamp er en svamp, der opstår, når der er fugtigt i din bolig. Du har sikkert fra tid til anden set den i vindueskarmen, hvor den ofte opstår, fordi du ikke har fået luftet ordentligt ud. Denne form for skimmelsvamp er dog nem at slippe af med. Det, der kan være svært, er, når svampen for eksempel gemmer sig bag tapetet, og du derfor ikke kan se den. 

I fælde, hvor svampen er skjult, vil du som regel først opdage den, når du begynder at kunne lugte den. I det tilfælde vil der være en jordslået lugt i rummet. I det tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at få testet din bolig. 

På skimmelsvamptest.dk kan du købe forskellige former for testkits til teste din bolig med. Det kan for eksempel være til at måle, hvad niveauet af svampesporer er i din bolig. Du kan også tage prøver fra forskellige overflader og få dem analyseret. I alle tilfældene indsamler du selv prøverne og får dem derefter analyseret af skimmelsvamptest.dk. Dermed kan du få vished for, om der er skimmelsvamp i din bolig eller ej. Er der skimmelsvamp, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at få den fjernet hurtigst muligt. 

Flere Nyheder