Er det ikke farligt at optage forbrugs lån?

19 januar 2020 Astrid Pedersen
Er det ikke farligt at optage forbrugs lån?

Måske har du fulgt med i Luksusfælden i tv og konstateret, at en væsentlig årsag til mange af deltagernes økonomiske deroute er de hurtige forbrugslån. Det behøver dog ikke at gå så galt. Tusindvis af danskere optager hvert år forbrugslån online – og betaler dem af igen uden problemer.

Et forbrugslån bliver først rigtig dyrt, når man ikke betaler sine afdrag. Så kan der nemlig hurtigt løbe ekstra renter – de såkaldte mora renter – samt straf gebyrer på. Og så er det, at lånet bliver meget meget dyrt. Derfor skal du ikke optage forbrugslån i flæng – og du skal sørge for at kunne betale dine afdrag.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved optagelse af et online forbrugs lån?

Har du besluttet, at et online forbrugslån er vejen frem, bør du udsøge dig en pålidelig låneudbydere. Det er nemlig ikke alle långivere, som er lige fine i kanten. Hvis du vil være helt sikker på at undgå grimme overraskelser i fremtiden, er det vigtigt, at du vælger en bank eller et penge institut, som er godkendt af Finanstilsynet til udbud af forbrugs lån. Når en låneudbyder er underlagt Finanstilsynet, er vedkommende bank eller penge institut forpligtet til at overholde de skrappe regler og følge de etiske retningslinjer, som er udstukket på dette område.

Du kan for eksempel vælge at ansøge om et online lån hos Ikano Bank. Ikano Bank har på sin hjemmeside anbragt en smart låneberegner, som gør det muligt for dig at tilpasse dit lån. Denne funktion er vigtig for dig, når du skal have afdragene til at passe i dit budget. Med Ikano Banks låneberegner får du et overskueligt billede af hvor store dine afdrag bliver, og hvad en længere løbetid gør ved størrelsen på lånets hovedstol.

Du kan læse mere om online lån, se låneberegneren, og lån penge nu på ikanobank.dk

Flere Nyheder