Få en mere positiv livsstil med terapi

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Få en mere positiv livsstil med terapi

I dag benytter rigtig mange mennesker sig af terapi hos en behandler som eksempelvis en psykoterapeut, en autoriseret psykolog, en psykomotorisk terapeut eller en kropsterapeut. Formålet med disse behandlings forløb kan eksempelvis være at komme igennem et sorg forløb, styrke selvværdet, eller måske bearbejde et negativt og uhensigtsmæssigt tanke eller handle mønster, som er hæmmende for udfoldelse af éns potentiale.

Der ud over er der mange, som benytter parterapi eller familieterapi for at styrke sammenhængskraften mellem de enkelte medlemmer i familien. Også her kan en dygtig terapeut være til stor hjælp.

Psykoterapi – når du har brug for forståelse og dialog

En gang imellem kan det være rigtig svært at komme ud af nedtryktheden. Har du været udsat for en traumatisk oplevelse, eller er du på vej igennem et stress forløb, kan du have rigtig stor glæde af samtaler hos en psykoterapeut. De fleste psykoterapeuter har bred erfaring med eksempelvis stress og angst behandling eller sorg terapi. Du kan altid finde en psykoterapeut, som har ekspertise inden for netop dit problem område, og få den rette hjælp.

Kropsterapi – når kroppen også har brug for hjælp

Kropsterapi er for dig, som mangler at finde balancen mellem kroppen og sindet. Det kan være, at du har været udsat for en traumatisk oplevelse, som har sat sig i kroppen – for eksempel en voldtægt. Kroppen husker nemlig oplevelsen, selv om man måske selv har fortrængt den.

Mange voldtægts ofre afskærer i rent og skært selvforsvar kontakten til kroppen, idet det er for svært at overkomme smerten. Med hjælp fra en kropsterapeut kan du genskabe den nødvendige og vigtige kontakt til din krop og lære at bearbejde traumet på hensigtsmæssig vis. Også stress patienter kan have stor glæde af kropsterapi som et led i deres behandling.

Du kan læse mere om de mange former for terapi på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder