Hjælp din nærmeste ud af alkoholmisbruget med en alkoholbehandling

17 august 2019 Astrid Pedersen
Hjælp din nærmeste ud af alkoholmisbruget med en alkoholbehandling

Langt de fleste mennesker har et mentalt billede af, hvordan en alkoholiker ser ud. Det er den stakkels subsistensløse mand, som sidder nede på bænken ved torvet og drikker guldøl dagen lang. Det er i hvert fald ikke den pæne familiefar, som bor i parcelhus med sin kone og sine børn, eller den dygtige karrierekvinde, som aspirerer til top posten i firmaet.

Men alkoholisme – og andre former for afhængighed, for den sags skyld – skeler ikke til sociale forhold, status, erhverv eller uddannelsesmæssig eller familiær baggrund. Afhængighed diskriminerer ikke på indkomst eller på intellekt, men rammer i flæng. Alt, hvad der skal til for at udvikle en afhængighed og et deraf følgende misbrug, er en trigger, som kan være alt fra et barndoms traume til en livsændrende begivenhed, eller måske en længere periode med stress. Og når man først er fanget i misbrugets hårde favntag, går der ikke længe, før det kræver professionel hjælp at komme ud.

Hvorfor er alkoholisme farlig?

Alkohol nedbryder ikke alene de vitale organer som for eksempel lever og nyrer – i store mængder over en længere periode vil alkohol også påvirke såvel de kognitive funktioner som dømmekraften og evnen til at skelne imellem hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.

En svært alkoholiseret person vil altid sætte alkoholen og rusen over alt andet. Selv familie og venner må finde sig i at komme i anden række, og som oftest finde sig i at blive bedraget og løjet over for. Det ses ikke sjældent, at alkoholikere mister alt: Familie, venner, job og øvrige livsgrundlag. Og så er der kun misbruget og afhængigheden tilbage.

alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park

Hvis en af dine nære eller kære er på vej ud i alkoholisme, kan du altid søge hjælp til afvænning hos de dygtige misbrugskonsulenter på Behandlingscenter Søby Park. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder