Hvordan finder du den rigtige varmepumpe?

28 marts 2020 Lotte Hindsberg
Hvordan finder du den rigtige varmepumpe?

Den rigtige varmepumpe finder du sammen med en uddannet autoriseret installatør, som vil gennemgå din bolig og finde den rigtige model og type til dig. Det er også vigtigt at din bolig er ordentligt isoleret for at en varmepumpe uanset type, vil være mest effektivt. Der er mange penge ved at skifte.

Der findes grundlæggende 3 forskellige typer varmepumper. Se mere her https://www.givekoleservice.dk/varmepumpe-vejle/.

Derfor er en autoriseret installatør en god ide

Det er ikke underordnet hvilken varmepumpe du vælger. En luft til luft varmepumpe er mest velegnet til en kolonihavehus eller et sommerhus som primært bruges om sommeren. Det er langt den billigste løsning, men også den mindst effektive. Den adskiller sig fra de 2 andre metoder ved også at kunne fungere som en A/C. De 2 andre typer fungere stort set på samme måde. Den store forskel er hvor varmen hentes fra. Jord til vand benytter sig af den minimalle varme forskel i der er jorden og den anden type luft til vand gør det samme med at udnytte varmen fra luften. En jord til vand varmepumpe kræver at du er villig til at få gravet din have op og lagt rør ned. Samtidig skal haven være af en sådan størrelse, at der er nok rør lagt ned.

Det er vigtigt at der findes den rigtige størrelse, så i er sikret at der varme nok, også hvis det bliver ekstra koldt. Der skal søges tilladelse til at installere en varmepumpe hos kommunen. Det er noget installatøren har erfaring med og nemt kan hjælpe med. Samtidig skal ændringen også meldes til BRF.

Det er vigtigt at anlægget ikke installeres under soveværelserne eller sidder for tæt på naboerne, da den godt kan larme en del. Derfor bør du heller ikke vælge den allerbilligste udgave, som alt andet lige, er den der larmer mest.

Flere Nyheder