Hvordan virker proteinpulver?

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Hvordan virker proteinpulver?

Proteinpulver er en ting, der dukker op igen og igen, hvis du har din gang i et fitnesscenter, men hvad er det helt præcis, og hvordan virker det? Vi tager et kig på fakta og giver dig overblikket lige her.

Er du medlem i et af landets mange fitnesscentre, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med proteinpulver – om ikke andet så fordi du har set det stå på hylderne, hvor du træner.

Sportsbase faldt vi for nylig over et indlæg om proteinpulver (https://sportsbase.dk/hvorfor-bruge-proteinpulver/), og det satte gang i tankerne: Hvad er proteinpulver helt præcis, og hvordan virker det egentlig?

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er nok det mest anvendte kosttilskud på markedet, og det skyldes, at mangt en træner i fitnesscenteret bruger det til at styrke musklerne. 

Proteinpulver består af aminosyrer, som er essentielle til opbygning af nyt muskelvæv. Hvis du træner meget, men ikke får nok protein, får du ikke det optimale udbytte af den tid, du lægger i træningscenteret, og det er en skam – netop derfor er proteinpulver så populært. 

Hvordan virker proteinpulver?

Der er en bred opfattelse af, at proteinpulver er en form for mirakelblanding, der gør dig stærkere, men det er overhovedet ikke sandt. Proteinpulver skal udelukkende ses som et kosttilskud – altså på linje med en vitaminpille – der sikrer dig, at du får den mængde protein, du har brug for. 

Af samme årsag kan proteinpulver heller ikke kompensere for en dårlig kost. Du skal først og fremmest have din generelle kostplan på plads, og når du har det, kan du overveje, om du skal supplere med proteinpulver. 

Er du usikker på, om du mangler protein, kan det være en god idé at søge vejledning hos en personlig træner eller en diætist – du kan nemlig godt få for meget protein, og det kan faktisk være skadeligt for din krop, selvom du træner meget.

 

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

Flere Nyheder