Hvorfor skal du blive tømrer?

20 august 2021 Johanne Hansen

Landet med de mange muligheder

Der er ingen tvivl om, at mulighederne er mange, når man bor i en velfærdsstat som i Danmark. Her har det offentlige dig altid i ryggen, hvis alt går galt, og der er mange muligheder for at kunne tage en uddannelse. 

Systemet betaler dig, du kan få rabat på pendlerkort og generelt er Danmark bare mulighedernes land – selvom USA tog den titel for mange år tilbage. Men hvad så? Hvad er så problemet? Problematikken opstår i, at det for så mange kan være svært at vælge, hvad i alverden de skal tage sig til, når der er så mange muligheder. For hvad skal man gøre, hvor skal man starte?

Når det er sagt lever vi også i et stort præsentationssamfund, som gør det svært, for de unge at vælge forket; alle lever højt på karrieren, og der er ingen tvivl om, at et afslappet samfund er danskerne heller ikke. 

Bliv håndværker

Et erhverv som for nogle måske er blevet lidt et undervurderet erhverv er håndværker faget. Her får du rig mulighed for at bruge dine hænder, og du får også rig mulighed for at bevæge dig ud på et plan, hvor du samtidigt også går i skole 6 uger pr. grundforløb. 

Dét at være for eksempel tømrer kan også give dig et godt kendskab til hele byggebranchen go håndværker faget, og du kan altid tage en top on og blive byggeleder, ingeniør eller andet. Dog er der mange, der ser håndværker faget som et mere ringe erhverv end akademikere m.m., hvilket desværre resultere i en misforståethed omkring hele faget.

Derfor er det også værd at hejse et flag for det glemte erhverv især til alle dem, der er tvivl om, hvor deres veje skal føre dem hen. Måske tømrerfaget ville være den rette vej at gå? Du kan læse mere om det lige her: https://aage-andersen.dk/

 

Flere Nyheder