Nu stiger prisen på dit flekslån

20 marts 2020 Søren Black
Nu stiger prisen på dit flekslån

I mange år har boligejere med flexlån kunnet glæde sig over, at de slipper billigere for deres boliglån end dem, der vælger det fastforrentede lån. Men nu ser festen for flexlånere ud til at være forbi. Renterne på flekslån er nemlig begyndt at stige.

Når du køber fastejendom skal du tage stilling til, om dit boliglån skal være et flexlån eller et fastforrentet lån. Flexlånet vil som udgangspunkt altid være den billigste løsning, eftersom det kan tilpasses perioder med lav rente. Ulempen her er dog, at du kan risikere, at renten lige pludselig stiger, hvilket betyder, at dit flexlån hurtigt kan gå hen at blive noget dyrere, end du havde regnet med. Og nu tyder noget altså på, at flexlånere må til lommen for at beholde deres lån. På markedet for flexlån er den mest populære løsning et F5-lån, da det låser renten for boligejerne i op til fem år. Og netop dette F5-lån er nu altså blevet en smule dyrere her i marts 2020. Hos Totalkredit ligger renten på F5-lånet nu på -0,03 procent, mens renten for den samme type lån ligger på -0,05 procent hos Realkredit Danmark. Renten på F5-lånet har indtil for nylig ligget på -0,8 procent, og den er altså steget med 0,25 procent point i løbet af de sidste par dage.

Uro påvirker markederne

Ifølge cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig er det helt naturligt, at renterne stiger lidt, når der er uro på de finansielle markeder. Og boligejere der netop har sikret sig et F5-lån kan da også sove trygt om natten de næste par år. Rentestigningen er nemlig et udtryk for, at kurserne bag flekslånene falder, hvilket man som boligejer kan udnytte ved at konvertere lodret og dermed få en skattefri gevinst. Det er dog ikke kun renterne på dit boliglån, der ændrer sig, når der er uro på markederne. Det gør dine aktier også. Derfor kan det være en god ide at benytte et forum, hvor du kan udveksle tips og ideer med andre, der også interesserer sig for køb og salg af aktier.

Tjek også disse sider:

https://b2bnyt.dk/
https://erhvervsbloggen.dk/
https://b2bblog.dk/
https://erhvervstips.dk/
https://biztips.dk/
https://ErhvervsManden.dk/
https://AltOmErhvervslivet.dk/
https://erhvervsnews.dk/
https://ErhvervsAgent.dk/
https://DanskErhvervsLiv.dk/
https://bizbiz.dk/
https://ErhvervsBloggeren.dk/

Flere Nyheder