Pas godt på dine tænder med hjælp fra din tandlæge

14 februar 2020 Astrid Pedersen
Pas godt på dine tænder med hjælp fra din tandlæge

Er det efterhånden ved at være et godt stykke tid – måske endda flere år – siden du sidst besøgte din tandlæge? Så ved du sikkert udmærket godt, at du løber en risiko. Det er vigtigt at besøge tandlægen med henblik på et forebyggende tand tjek med dertil hørende rensning af tænder og tandkød mindst én gang om året.

Selv om dine tænder måske virker fine nok på overfladen, og dit tandkød kun bløder ganske lidt i forbindelse med tandbørstning, er der ingen garanti for, at alting er som det skal være. Der kan sagtens skjule sig ansatser til karies eller parodontose, som du ikke selv er opmærksom på.

Der kan gemme sig syreskader mellem tænderne, eller betændelses tilstande under tandkøds randen. Og når først det begynder at smerte og dunke i tænder, gummer og kæbe, er skaden sådan set sket. Så kan du blot håbe på, at tandlægen kan yde en vis form for damage control, så du slipper for at skulle af med en eller flere tænder.

Spar tid, penge og smerter – besøg din tandlæge mindst én gang om året

Under alle omstændigheder vil den behandling, du skal gennemgå i tilfælde af eksempelvis rodspids betændelse, tandrods betændelse, karies angreb eller parodontose være en del dyrere end en tandrensning. Derfor kan det anbefales, at du hurtigst muligt booker tid hos din lokale tandlæge, så han eller hun kan bese dine bisser.

I forbindelse med et indledende tandlæge tjek vil tandlægen minutiøst gennemgå alle tænder i dit tandsæt for tegn på skader eller lidelser. Tandlægen vil højst sandsynligt supplere denne undersøgelse med røntgen billeder, som kan afsløre tilløb til dårligdomme under tandkødsranden eller mellem dine tænder.

Leder du efter en dygtig tandlæge i Næstved, kan du booke tid online til din første behandling hos Tandlægerne Dickow og Lindkær på dltand.dk

Flere Nyheder