Tænk på dine aktioner som elektriker ved en næse, sigtelse og eventuel dom

24 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Tænk på dine aktioner som elektriker ved en næse, sigtelse og eventuel dom

Denne artikel skal ikke handle om, at man er den typer elektrikerfirma, der bevist forsøger at snyde sig udenom uden at blive opdaget og konstant være på kant med loven, så det ikke kan undgås, at man træder forbi; og når man så får en anmærkning om dette, så ændrer det ikke ens indstilling – man fortsætter.

For der er rigtig mange hæderlige elektrikerfirmaer derude i det ganske land, heldigvis, men selv de bedste kan utilsigtet komme til at gøre noget forkert, hvilket blandt andet kan ske ved, at man glemmer at opdatere sig på nogle nye regler og bestemmelser, man skal overholde.

Derfor fortsætter man i den gamle rille efter bedste overbevisning, men pludselig bliver man sigtet for at have gjort noget ulovligt – dette er som sagt blot ét eksempel, da der kan være flere – og så må man måske en tur i retten og få en næse, en reprimande eller måske ligefrem en bødestraf.

Måske bliver man frifundet, fordi det er ens første forseelser, eller man kan nøjes med en betinget dom, men selvom man havde de bedste intentioner, så kan man måske ikke rette på tingene med tilbagevirkende kraft, og så hænger man på det.

Hvad skal man så gøre?

Lad være med at slå et stort brød op om det for dine kunder i dine reklamekampagner, medmindre det bliver en stor medienyhed, at du har gjort noget forkert og ikke gør det igen, selvom dommen måske kan lyde på, at man skal gøre det – så gør man det.

Det er jo ikke sikkert, kunderne eller potentielle kunder har den opfattelse af en, fordi de ikke har hørt om dommen, og så kan du komme til at sætte dit firma i (endnu) mere miskredit, fordi du omtaler noget, som de færreste kender til.

Bliver der spurgt, svarer du diplomatisk, men du skal ikke uden forsæt forsøge at forklare dig.

Flere Nyheder